Op 23 april jl. ontving het bestuur het verdrietige bericht van het overlijden van ons zeer gewaardeerde en ook altijd enthousiast lid Antoon Gaemers. De heer Gaemers was een bijzonder persoon. Met hem gaat een grote binnenstad en Haag-liefhebber en medeoprichter van de Eigenarenvereniging Binnenstad Den Haag verloren.

Al enige jaren maakte hij geen deel meer uit van ons bestuur, maar was hij een trouw bezoeker van onze bijeenkomsten. Op 2 oktober 2015 heeft hij op zijn eigen markante wijze aan onze leden verteld over het ontstaan en de geschiedenis van Gaemers Chronometrie. Tevens kwam de bijdrage ter sprake van de gemeente Den Haag om zijn geliefde Noordeinde kwalitatief op een hoger niveau te krijgen. Mede door zijn inzet heeft die verbetering van het Noordeinde ook daadwerkelijk plaatsgevonden.

Antoon Gaemers was op vele vlakken 40 jaar actief in de Haagse Binnenstad en natuurlijk intensief bezig met de oprichting van het TIJD-museum. De opening van dit museum zal een cultuuraanwinst zijn voor de stad Den Haag en in onze ogen een mooi in memoriam aan Antoon  Gaemers.

De binnenstad van Den Haag en met name het Noordeinde evenals het bestuur van de Eigenarenvereniging Binnenstad Den Haag gaan Antoon Gaemers missen. Wij zullen zijn kennis en goede oog voor vastgoed en natuurlijk zijn eigen vakgebied, zijn goede humeur en welbespraaktheid missen.

Het bestuur wenst zijn vrouw en dochter veel sterkte en kracht in deze verdrietige tijd.

Het bestuur van de Eigenarenvereniging Binnenstad Den Haag

Gert Jan Smit           – voorzitter
René Spit                 – secretaris
Rudi van Wechem   – penningmeester
Martijn Lentze         – bestuurslid
Juliette Rocchi         – secretaresse

Rouwkaart Antoon Gaemers